Rana ura zlata ura

Izraz „rana ura zlata ura“ pomeni, da je zgodnje jutro najboljši čas za opravljanje dela ali dejavnosti. To pomeni, da je v tem času, ko še ni veliko motenj ali prekinitev, najboljša priložnost za produktivnost in uspeh. Zgodnje jutro je lahko čas, ko imamo največ energije, koncentracije in motivacije, zato je pametno izkoristiti ta čas za pomembne naloge ali začetek dneva na pozitiven način.

Če začnemo dan zgodaj in izkoristimo zlato uro, lahko postanemo bolj učinkoviti, uspešni in zadovoljni. Poleg tega nam zgodnje jutro lahko omogoča tudi več časa zase, za sprostitev ali za opravljanje aktivnosti, ki nam prinašajo veselje.

Uporaba časovnic po petih elementih kitajske študije v povezavi z našimi organi lahko pomaga uravnotežiti naše telo in duha. Vsak element je povezan z določenimi organi in njihovimi funkcijami.

Zato je še kako pomembno kako dan začnemo in ob kateri uri kaj počnemo. Katere organe elementi podpirajo in ob kateri uri imajo največji vpliv.

1. Leseni element (jetra, žolčnik): Leseni element je povezan z jetri in žolčnikom. Ta element je povezan z rastjo, razvojem in načrtovanjem.

2. Ognjeni element (srce, tanko črevo): Ognjeni element je povezan s srcem in tankim črevesom. Ta element je povezan s strastjo, ljubeznijo in komunikacijo.

3. Zemeljski element (želodec, vranica): Zemeljski element je povezan z želodcem in vranico. Ta element je povezan z stabilnostjo, prebavo in hranjenjem.

4. Kovinski element (pljuča, debelo črevo): Kovinski element je povezan s pljuči in debelem črevesom. Ta element je povezan z dihanjem, izločanjem in čiščenjem.

5. Vodni element (ledvice, mehur): Vodni element je povezan z ledvicami in mehurjem. Ta element je povezan z vitalnostjo, modrostjo in čustvi.

5-7ih zjutraj je čas debelega črevesja

7-9ih zjutraj dela želodec

9-11ih zjutraj je čas vranice

11-13ih je čas srca

13-15ih dela tanko črevo

15-17ih je čas mehurja

17-19ih delajo ledvice

19-21ih je čas prikarpa

21-23ih trojni grelec

23-1ih čas žolčnika

1-3eh delajo jetra

3-5ih je čas pljuč

Vključitev rane ure v podjetje lahko tako prinese številne koristi za zaposlene in celotno organizacijo, saj spodbuja produktivnost, dobro počutje ter organiziranost v delovnem okolju.

1. Povečana produktivnost: Zgodnje začetek delovnega dne lahko vodi v boljšo organizacijo časa, večjo koncentracijo in učinkovitost pri opravljanju nalog. Zaposleni, ki začnejo delati zgodaj, imajo pogosto več časa za opravila in manj motenj.

2. Izboljšano delovno vzdušje: Zgodnje prihajanje v službo lahko ustvari mirno in tiho okolje, kjer se zaposleni lahko osredotočijo na svoje delo brez hrupa in motenj. To lahko prispeva k boljšemu delovnemu vzdušju in medsebojnemu sodelovanju.

3. Več časa za osebno rast: Zaposleni, ki začnejo delati zgodaj, lahko izkoristijo dodatni čas zase za osebni razvoj, športne aktivnosti ali druge hobije, kar lahko pozitivno vpliva na njihovo splošno počutje.

4. Povečana organizacija in disciplina: Zgodnje vstajanje in začetek delovnega dne lahko spodbuja večjo organizacijo in disciplino med zaposlenimi, kar lahko vodi v boljše rezultate in uspešnost pri delu. Vključitev rane ure v podjetje lahko tako prinese številne koristi za zaposlene in celotno organizacijo, saj spodbuja produktivnost, dobro počutje ter organiziranost v delovnem okolju.

Scroll to Top